Planering för 2016

Planeringen för 2016 är i gång för fullt. Självklart återstår det en hel del detaljer innan allt är klart att genomföra men den grova planen finns där. Det som kommer att genomföras, och som det går att visa i skrivande stund, är följande.

Följande aktiviteter är planerade för 2016

Trött på att turnera

Genomfördes 12-16 januari 2015. Trött på att turnera började som en möjlighet att förgylla den tid på året då det står lite still efter julfirandet. Tanken var självklart att det skulle vara skönt att vara på hemmaplan och slippa flänga iväg land och rike runt. Men flänga har det blivit. 2015 hann man med 78 ställen att uppträda på under fem dagar. Men det är korta resor i alla fall.Årets gästartist var Svenne Rubin. 

2016 års gästartist är ingen mindre än John Lindberg. Och årets antal spelningar kommer att ligga i paritet med antalet 2015, dvs drygt 70.

Båttur med Emma

Det här provades på 2014 med bra resultat. 2015 genomfördes fyra turer som var fullbokade i förväg. Därför återkommer det under 2016. Det blir fyra utflykter med härlig musik, lite tilltugg och förhoppningsvis god stämning. Vilka som kommer att stå för den musikaliska delen återstår att fastställa. Det är på gång men blir inte helt klart förrän under våren. 

 

Bluesudden

Fyra spelningar genomfördes under 2015.  Det planeras för samma antal för 2016. Genom att förlägga spelningarna till söndagar ges möjlighet att dubblera spelningarna genom att spela på Smedsgårdsbluesen på måndagen.

Smedsgårdsbluesen

Genomfördes under sju måndagskvällar med start den 22 juni och sista kväll är 3 augusti. Den här aktiviteten startades upp redan 2006. Vilket innebar att det var Tioårs-jubileum under 2015. Smedsgårdsbluesen har haft samma form sen starten men antalet måndagar har blivit fler. Ett eller två band per kväll. Eftersom det är utomhus så krävs det givetvis bra väder. 2015 började inte så kul de första två spelningarna men sen ordnade det upp sig. Ännu finns inga band inbokade. Det blir mer klart runt årsskiftet.

Musik i Bruksmiljö

Kommer att genomföras som vanligt i slutet av juli. Men 2016 kommer det att bli en sjudagars fest. Start på måndagen med Smedsgårdsbluesen och avslutning på söndagen med en barndag. Planeringen är påbörjad men ännu finns inga band bokade.

Annat som händer

Tja, någon liten överraskning ska det väl bli. Några ideer ligger och gror. Återkommer med det.